Veel gestelde vragen over onze producten

De meest gestelde vragen over onze producten. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem gerust contact met ons op en we helpen u verder.

Veel gestelde vragen over de zonnepanelen

De salderingsregeling voor zonnepanelen blijft voorlopig behouden!

Fantastisch nieuws voor alle zonne-energieliefhebbers: de salderingsregeling voor zonnepanelen blijft voorlopig behouden! Deze week heeft de Eerste Kamer een wetsvoorstel verworpen dat de regeling zou afbouwen. Dit betekent dat u nog steeds kunt profiteren van de voordelen van salderen wanneer u besluit zonnepanelen op uw dak te laten installeren. Wat is de salderingsregeling? De salderingsregeling…

Lees verder

Aftoppen zonnepanelen (over dimensionering)

Er is nog wat onduidelijkheid over het ‘aftoppen’ van de opbrengst van de zonnepanelen. Hieronder leest u hoe dit in zijn werk gaat en dat aftoppen juist een positief effect heeft op de totale jaaropbrengst van zonnepanelen. Wat is aftoppen Op zeer heldere en frisse dagen zal de omvormer maximaal draaien en kan dan soms niet alle stroom…

Lees verder

1-fase of 3-fase omvormer?

1-fase of 3-fase aansluiting in je meterkast In Nederland heeft iedereen een 1-fase of 3-fase elektriciteitsaansluiting in de meterkast. Heeft u een 1-fase aansluiting, dan komt het energievermogen binnen op één draad. Bij een 3-fase aansluiting zijn dit drie verschillende draden. Sluit u meer dan een bepaalde hoeveelheid vermogen stroom op het energienet aan? Dan…

Lees verder

Zonnepanelen serie- of parallel geschakeld?

Wilt u investeren in zonnepanelen? Dan wilt u een zo hoog mogelijk rendement behalen. Verschillende factoren zijn hierbij belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de juiste schakeling van uw zonnepanelen. Er zijn hierbij twee mogelijkheden: serie geschakeld of parallel geschakeld. We zetten de verschillen op een rij: Wanneer worden zonnepanelen serie geschakeld? Wilt u de zonnepanelen op…

Lees verder

BTW zonnepanelen 2023

Vanaf 1 januari 2023 betaalt u geen btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Het 0%-tarief geldt ook voor de aanleg van kabels, het montagemateriaal en omvormers. In dit artikel leest u hier meer over! BTW teruggave zonnepanelen is gestopt De btw-teruggaveregeling is gestopt op 1 januari 2023 door het wijzigen van het btw-tarief…

Lees verder

Waarom is mijn rendement van zonnepanelen lager bij hogere temperaturen?

Nederland krijgt steeds warmere zomers, en dus neemt ook de opbrengst van zonnepanelen toe, toch? Nou, het ligt iets gecompliceerder. Een zomer met extreem hoge temperaturen lijkt misschien leuk, maar het rendement van zonnepanelen stijgt niet altijd mee met de temperatuur. Onder invloed van tropische temperaturen daalt het rendement zelfs iets. Het rendement van zonnepanelen…

Lees verder

Wat te doen met sneeuw op uw zonnepanelen?

Zodra het begint te vriezen en de eerste sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen, komen bij ons de vragen binnen. Logisch, want als je zonnepanelen volledig zijn bedekt met een dikke laag sneeuw of ijs wekken ze weinig energie op. Wat te doen met sneeuw of ijs op uw zonnepanelen? Sneeuw op uw zonnepanelen? Ligt er een…

Lees verder

Moeten zonnepanelen gereinigd worden?

Zonnepanelen schoonmaken hoeft gelukkig meestal niet. Normaal gesproken spoelt stof of zand vanzelf weg met een flinke regenbui. Maar met andere vervuiling, zoals Saharastof, kan de productie van uw panelen wel teruglopen. Dan zit er niets anders op: U moet uw zonnepanelen schoonmaken. Zonnepanelen reinigen hoeft meestal niet. Het reinigen van zonnepanelen is vast niet…

Lees verder

Veel gestelde vragen over airco's

Single Split – of FJM airco systeem?

Wanneer u de keuze gaat maken voor een airco systeem in uw woning heeft u keuze uit 2 opties. Namelijk een Single Split airco of een FJM (Free Joint Multi) airco. Single Split Een Single Split airco systeem houdt in dat u 1 binnendeel en 1 buitendeel heeft per installatie. Dit is bijvoorbeeld makkelijk als…

Lees verder

Redenen voor airco onderhoud

Een airconditioning is heerlijk tijdens de warme zomerdagen. En ook tijdens de koude winters als u ermee kunt (bij) verwarmen. Wilt u zo lang mogelijk optimaal profiteren van uw airco, dan is het belangrijk dat u deze goed laat onderhouden en jaarlijks controleert. Maar waarom eigenlijk? Wij hebben de belangrijkste redenen voor u een rij…

Lees verder

Wist u dat een airco een binnen- en een buitendeel heeft?

Om optimaal gebruik te maken van uw airconditioning moet u deze op de juiste locatie monteren.  Waar let u op bij het plaatsen van een binnenunit? Waar let u op bij het plaatsen van een buitenunit?

Lees verder

Waarom kiezen voor een airco die zowel kan koelen als verwarmen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een airconditiongsysteem te installeren die zowel kan koelen als verwarmen. Hier zijn enkele mogelijke voordelen: 1. Efficiëntie: Een airco die zowel kan koelen als verwarmen, kan het hele jaar door worden gebruikt, waardoor het een efficiëntere optie is dan apart koel- en verwarmingssystemen. U heeft slechts…

Lees verder

Veel gestelde vragen over warmtepompen

Full Electric – of een Hybride warmtepomp?

Als u minder afhankelijk wilt zijn van gas heeft u twee mogelijkheden: o een hybride warmtepomp (U verbruikt dan minder gas) o een full-electric warmtepomp (U kunt van het gas af) Hybride warmtepomp Een hybride warmtepomp is voor veel huizen vaak de meest voor de hand liggende optie. Zo’n hybride warmtepomp doet z’n werk in combinatie met…

Lees verder

Vanaf 2026 (hybride) warmtepomp verplicht

Een belangrijke wijziging op het gebied van verwarmen vanaf 2026: Een (hybride) warmtepomp wordt verplicht voor vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen bij vervanging van de cv-ketel. Vanaf 2026 is het verplicht om voor een duurzamer alternatief op de cv-ketel te kiezen. Het kabinet ziet een warmtepomp als de nieuwe norm voor het verwarmen van jouw…

Lees verder

Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?

Een warmtepomp mag vanaf de erfgrens niet meer dan 40dB geluid produceren. De meeste warmtepompen produceren tussen de 35 en 40dB op circa drie meter vanaf het buitendeel. De 40dB die een warmtepomp mag produceren is vergelijkbaar met het geluid van een koelkast waar u naast staat. Wat veroorzaakt het geluid van een warmtepomp? Het…

Lees verder

Veel gestelde vragen over laadpalen

Met welke soorten laadpalen werken wij?

BSG Energy werkt met het merk Ratio laadpalen. Er zijn 3 soorten laadpalen waar wij mee werken. Namelijk Ratio Start, Ratio Smart en Ratio io6. Hieronder ziet u de verschillen tussen de laadpalen: Laadpaal Ratio Start: Plug & Charge – De Laadpaal Ratio Start is het instapmodel EV Lader van Ratio. Op basis van meer…

Lees verder

Hoe werkt een laadpaal?

Als u overstapt van rijden op benzine of diesel naar rijden op stroom, zijn een aantal dingen even wennen. Een van de grootste verschillen tussen een elektrische auto en een brandstofauto is dat u niet ’tankt aan de pomp’ maar ‘laadt aan een laadpaal’. Dit werkt anders. Wat is een laadpaal eigenlijk? Een laadpaal is…

Lees verder

Wat is verrekening?

Als u in een auto van uw werkgever rijdt dan kunnen de stroomkosten van de eigen laadpaal meestal verrekend worden met de werkgever. Dit werkt als volgt: Net als bij publieke laadpalen werkt de laadpaal met een laadpas. Indien er mogelijkheden voor verrekening zijn dan komt de laadpas op naam van de werkgever te staan.…

Lees verder

Veel gestelde vragen over zonneboilers

ISDE-subsidie 2023: zonneboiler

Met de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een subsidiebedrag krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, woningisolatie en warmtepompen. Deze regeling is er voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers en loopt door tot en met 2030. Subsidiebedrag De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor zonneboilers hangt deze…

Lees verder

Wat zijn de kosten van een zonneboiler en wat levert het op?

De kosten van een zonneboiler kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type zonneboilersysteem, de capaciteit, de installatiekosten en eventuele bijkomende accessoires. Over het algemeen kunnen de kosten van een zonneboiler installatie variëren van ongeveer €2.000 tot €6.000 of meer. Wat betreft de opbrengst van een zonneboiler, kan dit ook variëren op basis van…

Lees verder

Waarom zou ik een zonneboiler installeren?

Zonneboilers met thermische zonnecollectoren vormen de meest optimale oplossing om te profiteren van de gratis energie van de zon. Zelfs na het inrekenen van de kosten voor na verwarming, kunt u jaarlijks tot wel 60% van de energie besparen die nodig is om water te verwarmen voor bad, douche of keuken. Bovendien zijn zonneboilers veelzijdig…

Lees verder

Kan ik een zonneboiler enkel gebruiken voor de verwarming van sanitair water?

De bekendste toepassing van een zonneboiler is de productie van sanitair warm water. Maar een zonneboiler kan ook gebruikt worden om uw huis te verwarmen (als bijverwarming van een cv) of om het water van uw zwembad te verwarmen.   1. Gratis warm water voor sanitair gebruik Gratis warm water voor sanitair gebruik is een van…

Lees verder