Laadpalen

In het hedendaagse straatbeeld zijn steeds meer laadpalen te zien. Elektrisch rijden zit dan ook flink in de lift. Er zijn verschillende soorten laadpalen verkrijgbaar. Staat een laadpaal kopen bij u op de planning? Hier vindt u informatie over de werking van een laadpaal

Easee Laadpaal

De voordelen van een Easee laadpaal:

  • Volledig dynamisch laadvermogen 1,4 - 22 kW (1- en 3-fasen opladen)
  • Wifi verbinding mogelijk
  • Geïntegreerde 4G in elke unit (e-sim), levenslang gratis abonnement inbegrepen
  • 3 jaar garantie, vanaf de dag van de installatie
  • Universeel, past op alle elektrische auto's en elk stroomnet
  • Handmatige en digitale bediening (gratis Easee App)
  • Jij kiest de kleur (beschikbaar in wit, antraciet, rood, blauw en zwart.)

Waarom Easee Home?

22kW

Krachtig

De oplader kan zowel op 1- als 3-fase opladen en ondersteunt opladen tot 22 kW. Het heeft een standaard Type 2 connector, waardoor het geschikt is voor het opladen van alle soorten elektrische voertuigen, met een geschikte kabel.

3x

Geoptimaliseerd laadeffect

Je kunt tot 3 Laadrobots op één zekering hebben. Alle aangesloten auto's kunnen tegelijkertijd worden opgeladen en het beschikbare vermogen wordt automatisch en dynamisch over de voertuigen verdeeld. De totale lading zal dus nooit de ingestelde limiet voor de zekering overschrijden.

10x

Snel opladen

Met Easee Home kun je tot 10x* keer sneller opladen dan met een normaal stopcontact. Het laadt zo snel mogelijk op met de beschikbare capaciteit en bied je het hoogste laadvermogen.

* 10x sneller laden vereist een 3-fase installatie. Met 1 fase laadt
je nog steeds 3 keer zo snel.

4G

Internettoegang

Al onze Laadrobots zijn via een geïntegreerde 4G e-sim* met het internet verbonden. Je krijgt een levenslang gratis internetabonnement als je nu koopt. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de WiFi-dekking in je garage.

*Geschikte cellulaire dekking is beschikbaar,
afhankelijk van het mobiele netwerk.

69%

Klein

De Laadrobot is 69% kleiner en lichter dan andere elektrische laders, met een vergelijkbare functionaliteit. Het weegt slechts 1,5 kg! Dit betekent dat we per geproduceerde Laadrobot het milieu minstens 4 kilo koper en plastic besparen.

24/7

Altijd up-to-date

De Laadrobot wordt voortdurend geüpdatet met nieuwe functies. Zo weet je dat je een veilig en toekomstbestendig product heeft gekocht.

5x

Een kleurrijke keuze

We hebben covers in verschillende kleuren; wit, antraciet, rood, blauw en zwart. De keuze is aan jou.

3 jaar

Garantie

Wij willen dat je als klant de zekerheid hebt dat je duurzame kwaliteit hebt gekocht. Een product van Easee komt met een standaard garantie van 3 jaar.

Easee app

Met de Easee App heb je altijd volledige controle over je Laadrobots, of je nu thuis bent of onderweg. De Easee Laadrobot is altijd aangesloten, omdat het zowel WiFi ondersteunt en wordt geleverd met ingebouwde eSIM. Je kunt de status van de lader controleren, het laadvermogen aanpassen, laadsessies inplannen en overzicht krijgen van je verbruik. 

 

Download Easee app:

Android icon       Apple icon

Prive of een openbare laadpaal?

Iedereen met een elektrische auto heeft een laadpaal nodig om de auto op te laden. Of dit nu een laadpaal voor thuis is of een laadpaal op het kantoor. Toch zijn deze laadpalen niet allemaal hetzelfde. Het is niet gek dat u voor een thuissituatie een ander soort laadpaal nodig heeft dan wanneer deze in de openbare ruimte wordt geplaatst. Zo hebben laadpalen in de publieke ruimte vaak meerdere laadpunten, waardoor het tegelijk opladen van meerdere auto’s mogelijk is. Deze laadpalen hebben vaak geen vaste kabel, waardoor de gebruiker van de laadpaal zelf een oplaadkabel mee moet nemen. Tevens zijn de publieke laadpalen vaak extra stevig, zodat ze bestand zijn tegen vandalisme, roest en brand.

Typen laadstekkers

Er zijn verschillende typen laadstekkers voor elektrische auto's de 4 meest voorkomende staan hieronder.

Type 2 laadstekker (Mennekes)
de standaard voor openbare laadpunten is type 2 laadstekker (Mennekes). Deze stekker is te herkennen aan de ronde plug met platte bovenkant. Deze laadstekker heeft een wisselstroomaansluiting. Dit model laadstekker vindt u op vrijwel alle publieke laadpunten.

Type 2 laadstekker (Mennekes)

ChaDeMo

ChaDeMo
De ChaDeMo laadstekker is een gelijkstroomaansluiting en daarmee geschikt voor snelladers. De chademo snellaadstekker heeft geen “type” aanduiding. Voor het snelladen zijn de type-1, 2 en 3 stekkers niet geschikt. Dit type laadstekker wordt vooral door Japanse automerken gebruikt, maar ook de Tesla Model S en X kunnen ermee overweg. Er zijn verschillende snellaad alternatieven in omloop, maar de ChaDeMo stekker lijkt de standaard te worden. 

CCS
De CCS laadstekker is een variatie op de Mennekes stekker. Deze laadstekker breidt de wisselstroomaansluiting uit met twee extra pinnen waar gelijkstroom uitkomt. Hierdoor is laden aan een snellader ook mogelijk. Deze laadstekker wordt gebruikt door onder andere Volkswagen, BMW en Hyundai.

CCS

Tesla Supercharger

Tesla Supercharger
Er is één laadstekker waarmee enkel Tesla's kunnen opladen; de Tesla Supercharger. Deze stekker heeft dezelfde vorm als de Mennekes laadstekker, maar werkt in plaats van op wisselstroom, op gelijkstroom