Hoe werkt een zonneboiler?
Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Een zonneboiler bestaat uit:
- Eén of meer zonnecollectoren op het dak om zonnewarmte op te vangen.
- Een pomp en leidingen naar het voorraadvat.
- Een voorraadvat (met 80 tot 500 liter water) voor het warme water.
- Een naverwarmer, meestal de combiketel.
In de collector zit een vloeistof. De temperatuur van de vloeistof kan door de zonneschijn oplopen tot wel 90 graden. Via een leiding wordt de warme vloeistof van de collector naar het voorraadvat gepompt.
De grootte van een zonneboiler wordt meestal afgestemd op de hoeveelheid warmte die in de zomer nodig is om het water op te warmen. Een grotere installatie die in de winter meer warmte (voor warm water) kan leveren, zou ’s zomers veel warmte onbenut laten.
Zonneboiler van ReSolar
De zonnecollector(en) worden op het dak gemonteerd en met een flexibele leiding aangesloten op het boilervat, welke ergens in huis wordt geplaatst. Door het leidingwerk loopt solarvloeistof, dat de warmte overbrengt van de collectoren naar de boiler. Deze vloeistof wordt alleen rondgepompt op het moment dat er voldoende daglicht of zonlicht is. Zodra de boiler voldoende op temperatuur gebracht is, gaat de pomp uit en is men verzekerd van gratis warm water.
Mogelijkheden dak montage:
Pannendakmontage
Golfplaten montage set
Sandwichpanelen montage set
Platdakframe montage set
Subsidie
Je kunt subsidie krijgen als je een zonneboiler koopt. Het bedrag hangt af van het soort zonneboiler. Het bedrag wat u terug krijgt kan oplopen tot €2.000!
Hebben we u interesse gewekt? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gesprek op locatie.