Zonnepanelen

Een zonnepaneleninstallatie bestaat uit een aantal blauwe of zwarte zonnepanelen. De zonnepanelen wekken stroom op door gebruik te maken van licht. Zonnepanelen werken niet alleen met fel zonlicht. Is het bewolkt, dan wordt er ook stroom opgewekt. Uiteraard is de opbrengst in dat geval minder dan wanneer de zon schijnt. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). De hoeveelheid Wp van een zonnepaneel staat voor de opbrengst in de meest ideale omstandigheden. Dit gebeurt wanneer de ligging precies goed is en er veel licht op het paneel schijnt. BSG Energy levert verschillende soorten merken zonnepanelen. We kunnen samen met u kijken naar wat voor u de beste panelen zijn. 

Omvormer

De zonnepanelen worden aangesloten op een omvormer. Zonder omvormer heeft u niks aan de zonnepanelen. De omvormer zet de opgewekte stroom om in wisselspanning. Wisselspanning is de spanning waarop ons energie netwerk werkt. Bij BSG Energy werken we met 2 merken omvormers. Namelijk SolarEdge en GoodWe.

Optimizers

Optimizers worden alleen gebruikt in combinatie met een SolarEdge omvormer. Er wordt per paneel één optimizer aangesloten. Zo kunt u altijd de opbrengst per paneel terug zien in de speciale SolarEdge app. Door  het gebruik van optimizers behaalt u het hoogste rendement op uw zonnesysteem. Doordat deze parallel geschakeld zitten, heeft u geen rendement verlies door bladval, vogelpoep, sneeuw, schaduw en vervuiling. Hierdoor behaalt u altijd het hoogste resultaat. 

SolarEdge of GoodWe?

Wanneer kiest u voor SolarEdge en wanneer kiest u voor GoodWe? Hieronder staan een aantal kenmerken die van toepassing zijn bij deze keuze.

  • Wanneer één of meerdere panelen in de schaduw liggen.
  • Wanneer de zonnepanelen niet allemaal op dezelfde hellingshoek liggen.
  • Wanneer u panelen op verschillende dakvlakken wilt.
  • Wanneer u de werking en opbrengt per paneel wilt monitoren.

Wanneer deze kenmerken niet van toepassing zijn kunt u kiezen voor GoodWe. Als één van deze kenmerken wel van toepassing is kiest u automatisch voor SolarEdge. 

 

Hoe werkt de SolarEdge app?

Het monitoring platform biedt verbeterde PV-performance monitoring en opbrengstgarantie dankzij onmiddellijke foutdetectie en alarmmeldingen op paneel-, string- en systeemniveau. Het voordeel bij SolarEdge is dat in combinatie met optimizers de panelen per stuk gemonitord kunnen worden. Zo kunt u per paneel zien wat de opbrengst is. 

Download mySolarEdge:

Android icon       Apple icon

Hoe werkt de GoodWe app?

Met de Goodwe monitoring Portal kunt u eenvoudig zien hoeveel uw zonnepanelen u opleveren en wat de prestaties van uw zonnepanelen zijn. Voor de monitoring gebruikt u de app SEMS portal. 

Download SEMS portal:

Android icon       Apple icon

Hebben we u interesse gewekt? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gesprek op locatie.