De voordelen van E-Flux op een rij 

De voordelen van het eMobility platform:

Met E-Flux beheer je alle zaken rondom jouw elektrisch wagenpark vanuit één online omgeving. Omdat onze software onafhankelijk is ben je vrij om zelf een merk laadpaal te kiezen.

In jouw account heb je zicht op alle laadsessies, facturen, laadpassen van medewerkers, en gekoppelde laadpalen. Zowel op kantoorlocaties als bij de medewerkers thuis. Bepaal zelf welke tarieven er betaald worden. Alle sessies worden automatisch gefactureerd en uitgekeerd door E-Flux.

Met E-Flux ben je verzekerd van een flexibele oplossing die ook in de toekomst geschikt blijft. Je kan met onze onafhankelijke oplossing namelijk uit meer dan 20 verschillende laadpaalmerken kiezen. Dit geeft je ook de mogelijkheid om bestaande laadpalen over te zetten en uit te breiden met laadpalen van andere merken.

Merk onafhankelijk

E-Flux is een onafhankelijk platform die integraties heeft met meer dan 20 verschillende laadoplossingen. Wij werken samen met fabrikanten en installatiebedrijven om zo een complete laadoplossing te bieden aan bedrijven

Door voor een onafhankelijke oplossing te kiezen ben je vrij om laadpalen van verschillende merken te combineren. Dit heeft flexibiliteit zodat je ook in de toekomst nieuwe typen laadpalen eenvoudig kan beheren.

De voordeligste laadpas

Met de E-Flux laadpas weet je zeker dat je altijd en overal je elektrische auto kan opladen voor de beste prijs. Door ons grote netwerk dat bestaat uit meer dan 260.000 laadpunten kun je altijd wel ergens terecht. Kies voor ons orange abonnement of onze laadpas zonder abonnement. Voor privé en zakelijk gebruik. Kies de voordeligste laadpas van Nederland!

Kan ik met de E-Flux laadpas overal in Nederland laden?

Ja dat kan! In Nederland hebben wij een dekking van 99%. Met de E-Flux laadpas kun je dus overal je elektrische auto opladen. E-Flux laadpassen zijn compatibel met zowel publieke laadpalen als met grote snel-laad stations als Fastned en Ionity.

Hoe werkt het laden van een elektrische auto?

  1. Zoek een laadpaal in de buurt via je app of het web.
  2. Open de laadklep en plug de laadkabel in de auto en vervolgens in de laadpaal.
  3. Houd de laadpas/laadtag voor de lezer. Wacht vervolgens tot de kaartlezer een piepsignaal geeft. De laadsessie start en het blauwe LED-licht zal gaan branden.
  4. Controleer in de auto of de laadsessie is gestart. De auto geeft dit meestal aan via het infotainment.
  5. Klaar met laden? Houd de laadpas weer voor de kaartlezer. De meeste laadpalen geven een lichtsignaal wanneer de auto volledig is opgeladen. De laadkabel zal ontgrendelen en je bent ready to go!

Wat is de oplaadtijd van een elektrische auto?

Bij de overstap van een auto op fossiele brandstoffen naar een EV is een van de meest gestelde vragen: ‘Hoelang duurt het opladen van een elektrische auto?’ Het schrikbeeld is namelijk dat het volledig opladen van een elektrische auto ontzettend lang duurt. Niets is minder waar!

Snelladen

Snelladers zoals bij Fastned en Ionity laden de meeste EV’s binnen 30 minuten voor 80% vol! Deze snelladers vind je vaak langs snelwegen waardoor je je EV ook onderweg snel kunt opladen met behulp van jouw E-Flux laadpas.

Thuis opladen

Hoelang duurt het volladen van de accu van je elektrische auto wanneer je thuis laadt? Dit ligt aan meerdere factoren. Dit is afhankelijk van het soort laadpaal en je auto, maar het opladen van een 'gemiddelde' elektrische auto met een standaard laadpaal (AC) duurt ongeveer tussen de 6 en 10 uur.

Wat kost het laden van een elektrische auto?

Dit is afhankelijk van de grootte van de accu. We gaan uit van een middenklasse EV, namelijk de Opel Corsa-e met een accucapaciteit van 45kWh en een gemiddeld verbruik van 170Wh per km. Zie hieronder drie laadscenario's.

Thuis laden

Thuis opladen is natuurlijk de goedkoopste optie. Een kWh stroom kost gemiddeld €0,22 inclusief alle belastingen. Een volle accu kost in dit geval daarom zo’n €9,90 en daarmee kun je ongeveer 265km rijden. De de prijs per kilometer is in dit geval dus €0,037.

Publiek laden

Bij een publieke AC-laadpaal betaal je natuurlijk meer dan thuis, maar het is nog steeds goedkoper dan het voltanken van een benzine of dieselauto. Publiek laden kost gemiddeld €0,33 per kWh; een volle accu kost dus €14,85 en de prijs per kilometer €0,056.

Snelladen

Snelladen is de snelste vorm als het gaat om het opladen van je auto. Echter kost dit wel meer dan ‘normaal’ laden. Het meest gangbare tarief is zo’n €0,60 per kWh. Een volle accu kost zo €27,- waarmee de prijs per kilometer op €0,10 komt te liggen.