De automatische reinigingsfunctie (auto clean) reinigt en droogt de binnenkant van de airconditioner automatisch. Om de airconditioner in optimale conditie te houden en de zuiverheid van de lucht in je huis te behouden, is het belangrijk om de binnenunit, de filters en de externe wisselaar regelmatig te reinigen.


Wat is een automatische reinigingsfunctie?

De auto-cleanfunctie voorkomt de groei van schadelijke micro-organismen door het vocht in de binnenunit te elimineren. Deze functie voorkomt roestvorming op de verdamper. Activeer deze functie voor schonere en gezondere lucht. Het gebruik van auto-clean is puur afhankelijk van de gebruiker en hoe vaak deze het gebruikt. Wij raden je aan om de automatische reinigingsfunctie regelmatig te gebruiken.

Weergave ‘Cl code’ op de binnenunit

O Als de auto-cleanfunctie is ingeschakeld, wordt Cl op de binnenunit weergegeven.
O Als het apparaat uitgeschakeld is, wordt het gedurende 10 minuten automatisch gereinigd. (bij een paar modellen duurt dit 15-30 min.)
O Het display van de binnenunit geeft de voortgang van de reiniging weer (van 1 tot 99%). 
O Na de automatische reiniging wordt de airconditioner automatisch uitgeschakeld.

Hoe activeer je de automatische reinigingsfunctie?

Wanneer je de automatische reinigingsfunctie instelt, start deze direct nadat de airconditioner is uitgeschakeld. Als je een functie start terwijl het apparaat in de automatische reinigingsfunctie staat, zal de automatische reinigingsfunctie worden gereset en opnieuw worden gestart wanneer die functie wordt gestopt of is voltooid.

Stap 1. Houd de knop Opties 3 seconden of langer ingedrukt.


Stap 2. Kies met de richtingstoetsen (pijl naar rechts of naar links) de functie Reinigen op het display van de afstandsbediening. 


Stap 3. Klik op de knop Instellingen om te bevestigen.


Hoe deactiveer je de automatische reinigingsfunctie?

Methode 1: Houd de knop Opties 3 seconden of langer ingedrukt.

Methode 2: Kies met richtingstoetsen (pijl naar rechts of naar links) de functie Reinigen op het display van de afstandsbediening. Klik ten slotte op de knop Instellingen om te bevestigen.